Премиера „ДУХ“

Сряда, 17/07/2024г.
Начален час: 21:00
Сряда, 28/08/2024г.
Начален час: 21:00
Летен театър

Сцени и пространства

Летен театър


Мюзикъл от Дейв Стюарт и Глен Балард
Музика Дейв Стюарт и Глен Балард
Либрето Дейв Стюарт, Глен Балард и Брус Джоел Рубин
 
Режисьор-постановчик  Сребрина Соколова
Диригент-постановчик  Страцимир Павлов
Сценограф и визуален артист  Петко Танчев
Художник костюми  Ася Стоименова
Хореограф  Надя Димокова
Светлинен дизайн  Даниел Йовков
Превод  Жени Гундашева
 
В главните роли 17.07:
САМ УИТ – Калоян Николов
МОЛИ ДЖЕНСЪН - Лилия Илиева – Михайлова
КАРЛ БРУНЪР - Велин Михайлов
ОДА МЕЙ БРАУН - Милица Гладнишка
 
В главните роли 28.08:
САМ УИТ – Виктор Ибришимов
МОЛИ ДЖЕНСЪН – Валерия Василенко
КАРЛ БРУНЪР - Нейчо Петров – Реджи
ОДА МЕЙ БРАУН - Милица Гладнишка
 
Оркестър и балет на Държавна опера Варна
«Дух» се представя чрез специално споразумение с TheatricalRightsWorldwideи всички разрешени материали за представлението са предоставени от TheatricalRightsWorldwide(TRW), 122-124 RegentSt, London, W1B5SA. +44 (0) 20 7101 9596 www.theatricalrights.com


Мюзикълът „Дух“ по едноименния холивудски филм с Деми Мур, Патрик Суейзи и Упи Голдбърг в главните роли прави премиерата си в Манчестър през 2011 г. иведнага след това превзема сцените на Уест Енд и Бродуей. Либретото пише Брус Джоел Рубин, а музиката е на Глен Балард и Дейв Стюарт, когото публиката познава от Eurythmics.


Сюжетът разказва за влюбените Сам и Моли, които една нощ, докато се прибират, са нападнати и Сам умира, но остава пленен между този и онзи свят. Моли е в опасност и Сам не може да я остави сама. Медиумът Ода Мей Браун му помага да се свърже с любимата си и да я предупреди, че хората около нея не са каквито изглеждат.


Поставяйки темите за доброто и злото, за любовта, която побеждава дори смъртта, за надеждата и светлината, мюзикълът ни пренася в световете на хората и на духовете с прекрасна музика, вълнуваща актьорска игра и сюжет, който съчетава романтика, мистерия и трилър. Общуването с духове внася и хумор в историята. Емблематичната песен “Unchainedmelody”, която във филма е в изпълнението на RighteousBrothers, заема централно място и в мюзикъла.
Режисьорът Сребрина Соколова събира млад, но опитен и много ентусиазиран екип от певци и актьори. Диригент-постановчикът Страцимир Павлов внася личния си почерк в музикалните партитури, а хореографът Надя Димокова кара хора и духове да танцуват на сцената по специален начин. Сценографията е дело на носителя на Икар Петко Танчев, а в ролята на Ода Мей Браун ще видим неповторимата Милица Гладнишка.

Партньори и приятели