Ансамбъл "Драгостин Фолк Национал"

Градска художествена галерия

Сцени и пространства

Община Варна


ММФ Варненско лято 2018

Ансамбъл "Драгостин Фолк Национал"

Диригент Стефан Драгостинов

"Звукови икони на България" е спектакълът, с който Ансамбъл „Драгостин Фолк Национал“ ще даде специфичен фолклорен акцент на първите дни от Варненското музикално лято.

Постигнали световна известност, „Драгостин Фолк Национал“ гостуват на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ на 26 юни от 19 часа. Златните гласове на певиците под диригентството на Стефан Драгостинов ще изпълнят с магията на претворения фолклор концертната зала на Градската художествена галерия във Варна.

Ансамбъл „Драгостин Фолк Национал“ е спечелил със своето изкуство елитна публика при откриване на сесии на ООН във Виена, на Московския пасхален фестивал, на Европейските дни на културата във Франкфурт на Майн.

Перфектността на изпълнителите от „Драгостин Фолк Национал” им позволява да изплитат фините дантели на една класическа звучност и да жонглират с похвати от джаз музиката. Ансамбълът е основан и се ръководи от проф. Стефан Драгостинов, който е създал уникален репертоар, основан на индивидуалностите на изпълнителите и вдъхновен от енергията и богатството на българския фолклор.

Билети – от Касата на ФКЦ. Цена на билетите – 5 лв.

Партньори и приятели