„Отело“

Летен театър

Сцени и пространства

Летен театър


„Отело“
опера от Джузепе Верди , Концертно изпълнение
 
Съвместен проект на Държавна опера Варна и ММФ „Варненско лято“
Диригент – Павел Балев

В ролите:
ОТЕЛО – Милен Божков
ДЕЗДЕМОНА – Красимира Стоянова
ЯГО – Владимир Стоянов
КАСИО – Борис Луков
ЕМИЛИЯ – Михаела Берова
РОДРИГО – Христо Ганевски
МОНТАНО – Гео Чобанов
ЛОДОВИКО – Людмил Петров
Солисти, оркестър и хор на Държавна опера Варна
С участието на ВДЮО при ЦПЛР - Варна

Трагичният край на Отело е предизвестен още от самото начало – да си мавър, макар и издигнал се до генерал, е необичаен статут за Венеция през 16 век. Младата патрицианка Дездемона, която се влюбва и дори тайно се омъжва за цветнокожия и много по-възрастен от нея Отело, игнорирайки йерархията и установените порядки във Венецианския двор, също предрешава съдбата си.

Тези ярки образи ще бъдат пресъздадени от световно известни български гласове – оперната дива Красимира Стоянова, която е желан гост във всички големи световни оперни театри и чието име е синоним на най-високо вокално и артистично майсторство.  На сцената ще й партнират нейният възпитаник Милен Божков и Владимир Стоянов, койтое сред най изтъкнатите български певци, удостоен със званието „Рицар на Верди“ и спечелил признанието и обичта на международната и българската публика и критика.

„МЕТРОПОЛИТЪН ОПЕРА” НА ЖИВО ОТ НЮ ЙОРК излъчва вече 10 години най-добрите постановки на една от най-прочутите оперни сцени в света – днес на повече от 2000 екрана в 70 страни

Партньори и приятели