Славянски импресии - Симфоничен оркестър на БНР

Петък, 07/10/2022г.
Начален час: 19:00
https://varnasummerfest.org
Фестивален и конгресен център – Варна

Сцени и пространства

Международен музикален фестивал “Варненско лято”


Славянски импресии - Симфоничен оркестър на БНР

Диригент Марк Кадин

Солист Александър Гиндин – пиано

Рахманинов – Концерт №3 за пиано и оркестър
Лазар Николов – Сюита за оркестър
Дворжак – Славянски танци, селекция

Чудесна възможност да се чуе една от най-често изпълняваните творби на Сергей Рахманинов – Концерт №3 за пиано и оркестър, интерпретиран от един изключителен пианист, ще има публиката на 7 октомври във Фестивалния и конгресен център на Варна.

Пианистът Александър Гиндин от Русия ще е солист на Симфоничния оркестър на БНР, под диригентството на Марк Кадин. Гиндин е един от най-харесваните от критиката и публиката съвременни интерпретатори. Едва на 17 години той печели Международния конкурс за пианисти „Чайковски“ в Москва и до момента е най-младият музикант, достигнал до най-високото отличие. Сред поредица награди от водещи конкурси, Александър Гиндин започва активна солираща дейност и множество записи по цял свят. Канен е за жури в различни конкурси, артистичен директор е и на своя поредица уникални концерти за две пиана или пиано и орган в Зала “Светланов” в Москва.

Това е поредна програма на диригента Марк Кадин и водения от него симфоничен оркестър, която ще спечели симпатиите и сърцата както на познавачите, така и на най-широката музикална публика в морската столица. 100-годишнината от рожението на Лазар Николов ще бъде отбелязана с премиерно за Варна изпълнение на неговата Сюита за оркестър. Финалът е със селекция от Славянските танци на Дворжак.

Партньори и приятели