„Ladies of Jazz“ откриват кросоувър програмата на Музикалното „Варненско лято“

facebook thumb

С голям концерт в Летния театър на 24 август започва кросоувър модулът на най-големия фестивал във Варна. Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева ще изпълнят вечни пиеси на джаза с The Fingertones и Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев. На 29 август в Археологическия музей е RogerThat!project на Антонела Петрова и Нейчо Петров-Реджи с Брас асоциация, а на 31 август на лятна сцена клуб „Ментол“ гостува Диксиленд бендът на Оркестъра на въоръжените сили на САЩ в Европа.

Най-търсеният от младата публика на Варна модул от програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ ще разпръсне свежа енергия на открито в обичаните от почитателите на свободната музика места – Археологическия музей и лятна сцена клуб „Ментол“, и на престижната сцена на Летния театър. Сред колоритната зеленина на уникалния Летен театър на 24 август ще излязат три изключителни български музикални дами от различни поколения. Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева ще представят за пръв път във Варна проекта си „Ladies of Jazz“, в който участват още елитни музиканти - The Fingertones – Филип Александров, Деян Илиев, Светослав Неделчев – Козмо, Петко Дреников, Арнау Гарофе и Тодор Бакърджиев. Специално за Варненския фестивал проектът ще бъде в нова, мащабна версия – ще включи и Варненския камерен оркестър с диригент Ганчо Ганчев. „Забележително интересен проект – споделя диригентът. – Това са известни дами със собствени кариери и в тяхната среща има наистина много от същността на кросоувъра. Те представят класически джаз стандарти, които съм оркестрирал за симфоничен оркестър. Оркестрациите на песните на Рут Колева са работа на Владимир Джамбазов. Така звученето на проекта става съвсем различно. Вярвам, че за публиката ще бъде върховно удоволствие да види голямата Камелия Тодорова, дръзката Рут Колева и изумителната Милица Гладнишка – всяка в своето амплоа, а накрая и всички заедно. Ще бъде огромно преживяване.“ Варненската фестивална публика ще чуе най-ярките пиеси от световната дамска джаз сцена - на Ella Fitzgerald, Jill Scott, Erykah Badu и други, както и тотални български хитове като „Прошепнати мечти“ и „Да е влюбен този свят“.

Още за концерта: https://web.facebook.com/events/329262974445133/

Билети от ФКЦ: https://fccvarna.bg/event/24-08-2019-2000-open-air-theater-ladies-of-jazz

Билети от Eventim: https://www.eventim.bg/bg/bileti/ladies-of-jazz-barna-leten-teatr-530874/event.html?co=bgr

На 29 август обичаните в морския град брат и сестра Антоанела Петрова и Нейчо Петров - Реджи (вокали) влизат в творческо партньорство с популярните музиканти от Брас асоциация за проекта „RogerThat!project”, който ще има своята премиера на кросоувър модула на Музикалното „Варненско лято". В Английския двор на Археологическия музей ще чуем авторски пиеси в ефектните аранжименти на Михаил Йосифов. Ще звучат и песни на емблематични изпълнители от 60-те, 70-те и 80-те години на Motown ерата (Ray Charles, Stevie Wonder, The Temptations, Jakson 5, Etta James и др.), които ще ни пренесат във времето, когато живият звук се е носел от радиото, полите са били на точки, а всеки истински мъж е имал поне една папионка. Брас асоциация ще пристигне в състав Михаил Йосифов – тромпет, Велислав Стоянов – тромбон, Денис Попстоев – саксофон, Милен Кукошаров – пиано, Людмил Стойнов – китара, Даниеле Феббо - бас китара и Георги Марков – барабани.

Още за концерта: https://web.facebook.com/events/310941246244099/

Билети: https://fccvarna.bg/event/crossover-projects-29-08-2019-2100-rogerthatproject

На 31 август Диксилендът на на Оркестъра на въоръжените сили на САЩ в Европа ще събере най-широка публика на самия варненски бряг – на лятна сцена в клуб „Ментол“. Диксилендът предлага не само висококачествено музикално забавление, но и отваря врата към една специална част от американската култура - началото на 20. век, когато Съединените щати са шарена смесица от хора от много различни култури и етноси, а емблемата на това многообразие е град Ню Орлиънс – градът, в който се ражда джаз и блус музиката. Входът за концерта е свободен.

Още за концерта: https://web.facebook.com/events/393005194616341/

Пълната програма на ММФ „Варненско лято“ 2019 можете да видите в сайта на фестивала:

www.varnasummerfest.org

Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лв. със специална цена за учащи се и пенсионери - 2 лв.

Билети за събитията от програмата на ММФ „Варненско лято“ 2019: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на за „Опера в Летния театър“ - на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.

ММФ „Варненско лято“ е първият български фестивал, основан е през 1926 г. Член е на Европейската асоциация на фестивалите, носител на лейбъла на ЕФФЕ („Европа за фестивалите, фестивалите за Европа“) за 2019-2020 и лауреат на ЕФФЕ за наградите на ЕФФЕ 2019-2020. 

ММФ „Варненско лято“ 2019 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ „Добри Христов“ и със съдействието на Градската художествена галерия - Варна, Регионалния исторически музей - Варна, зала Аула на Икономически университет - Варна  и Фестивалния и конгресен център. Фестивалът се реализира с подкрепата на Италианския културен институт и Посолството на Италия, Посолството на Испания и Институт Сервантес, Полския  културен институт, Посолството на Австрия, Посолството на САЩ , Посолството на Холандия. Фестивала подкрепят „Солвей Соди“, „Кока-Кола България“, „А1“, „Фрапорт“, Пежо - Франс Ауто,  KLM, AGBU, Grand Mall, клуб „Ментол“, пиво „Гларус“, винарна и хотелски комплекс „Шато де Берже“, хотелите „Капитол“, „Черно море“, „Модус“  и “Плаза”, Делта Планет Мол. Медийни партньори на фестивала са БНТ, РТВЦ Варна, БНР, Радио Варна, ТВ1, Площад Славейков, БГ радио, Moreto.net, NovaVarna.net и Ти си Варна.


Последни новини

XX ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ ВАРНА 2024

XX ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ ВАРНА 2024 Елена Башкирова преди първата си среща с варненската публика на откриването на Европейския музикален фестивал Варна 2024: ...

Прочети още

„Аз съм българче“ - концерт на „Варненско лято за деца“ от образователния модул на ММФ "Варненско лято"

Българската музика и танц ще бъдат във фокуса на спектакъла на младите таланти от НУИ „Добри Христов“ н а 24 март, неделя, от 11 часа във Фестивалния...

Прочети още

Пролетен салон на изкуствата 2024

На 12 март отваря врати традиционната инициатива на Община Варна Пролетен салон на изкуствата. Форумът всяка година поставя начало на сезона на културните събития в морската ст...

Прочети още

Виртуозите на Миланската Ла Скала в съвместен проект на Европейския музикален фестивал Варна и ММФ “Варненско лято”

Виртуозите на Миланската Ла Скала в съвместен проект на Европейския музикален фестивал Варна и ММФ “Варненско лято” Камерният състав на великия италиански орк...

Прочети още

Партньори и приятели