Танците продължават с пъстър детски концерт на 26 януари

facebook thumb

Почит към Бетовен и палитра от танци в първия за годината концерт „Приказките на Госпожа Виола“. Зала 1 на Фестивалния комплекс ще събере малки и големи почитатели на симфоничната музика, балета и фолклора в спектакъла от поредицата „Варненско лято за деца“ от съпътстващата програма на Международния музикален фестивал "Варненско лято" 2020.

Блестящо начало на музикалната година слагат малките и млади музиканти от Националното училище по изкуства „Добри Христов“ с концерта „Танците продължават!“. Първият за годината спектакъл от поредицата „Приказките на Госпожа Виола“ от съпътстващата програма на Международния музикален фестивал "Варненско лято" 2020 ще бъде на 26 януари 2020 от 11 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Малките музиканти и техните преподаватели ще отдадат своя жест на почит към великия композитор Лудвиг ван Бетовен. С „Ода на радостта“ ще бъдат отбелязани 250 години от неговото рождение. Симпатичните пиеси „Контраданси“, които вече прозвучаха на новогодишния концерт на Виенската филхармония, ще чуем в изпълнение на музикантите от Младежкия симфоничен оркестър и малките балерини и балетисти от НУИ „Добри Христов“. Както винаги, танцовата сюита ще бъде мащабна, разкошна и разпръскваща онази красота, която само балетът може да постигне.

Поредица от солисти на различна възраст ще изпълнят пред публика и други бравурни творби като „Неаполитански танц“ от Пьотр Илич Чайковски, „Танц на огъня“ от Мануел де Файа и „Танго“ на Гардел. Пъстрота и несравним български ритъм в концерта ще внесат фолклорните изпълнения „Калино-малино“, гайдарите с „Трите пъти“ и „Хоро стакато“, изпълнено на ксилофон и пиано. Веселата гвардия цигулари от „Виолино“ отново репетира обичан от публиката съвременен хит, който ще изпълни на сцената.

На финала под палката на маестро Страцимир Павлов ще прозвучи „Радецки марш“ на Щраус. Легендарната творба на Щраус, която носи искрите на новата година във Виена, а и у нас, ще покаже на малките зрители що е то марш като танц и като музика.

„Танците продължават!“ обещава да бъде една богата на жанрове и стилове продукция на преподавателите и учениците от НУИ „Добри Христов“ във Варна. Малките музиканти и артисти влагат много сърце, вълнение и старание, за да се покажат като бъдещи професионалисти от висока класа и да пленят публиката с изпълненията си.

Доведете децата на 26 януари във Фестивалния комплекс от 11 ч., за да се заредите с енергията и емоцията на малките артисти и техните отдадени учители и да започнете годината с най-хубавите шедьоври в музиката и танца.


Последни новини

XX ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ ВАРНА 2024

XX ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ ВАРНА 2024 Елена Башкирова преди първата си среща с варненската публика на откриването на Европейския музикален фестивал Варна 2024: ...

Прочети още

„Аз съм българче“ - концерт на „Варненско лято за деца“ от образователния модул на ММФ "Варненско лято"

Българската музика и танц ще бъдат във фокуса на спектакъла на младите таланти от НУИ „Добри Христов“ н а 24 март, неделя, от 11 часа във Фестивалния...

Прочети още

Пролетен салон на изкуствата 2024

На 12 март отваря врати традиционната инициатива на Община Варна Пролетен салон на изкуствата. Форумът всяка година поставя начало на сезона на културните събития в морската ст...

Прочети още

Виртуозите на Миланската Ла Скала в съвместен проект на Европейския музикален фестивал Варна и ММФ “Варненско лято”

Виртуозите на Миланската Ла Скала в съвместен проект на Европейския музикален фестивал Варна и ММФ “Варненско лято” Камерният състав на великия италиански орк...

Прочети още

Партньори и приятели