Фестивален и конгресен център Варна

Фестивалният и конгресен център - Варна е открит през 1986 година. Още от създаването си той се налага като център на най–престижните събития в сферата на изкуството, културата, конгресната индустрия. Тук, наред с артистични мероприятия и фестивали, се провеждат конгреси, традиционни конференции с международно участие, научни срещи, семинари, различни фирми честват своите годишни празници. И досега, независимо от трудните години на прехода, когато остана без финансова подкрепа от държавата, ФКЦ не само запази своите територии, но и съумя да завоюва нови, например чрез привличането на авторитетни партньори като КАФЕ-КНИЖАРНИЦА CIELA. ФКЦ е член на единствената паневропейска верига от киносалони EUROPA CINEMAS  към Европейската комисия.
      
Едни от най-престижните мероприятия, на които ФКЦ е съорганизатор, са Фестивалът        на българския игрален филм „Златната роза”, Световният фестивал на анимационния        филм, София филм фест, Международният музикален фестивал „Варненско лято”,              Международният майски хоров конкурс, Международният балетен конкурс - Варна,      Международният музикален фестивал "Море и спомени".

 
През 1993 година Фестивалният и конгресен център стана инициатор и организатор на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост”, който дълги години е единственият международен кинофестивал с конкурсна програма за игрални филми, провеждащ се в страната ни, и за своите двадесет и три досегашни издания успя да се превърне в една от визитните картички на българската култура в световен мащаб.   

ФКЦ е разположен на най-атрактивното място в самия център на града, непосредствено пред главния вход на Морската градина и в близост до плажа, където потокът от хора винаги е огромен.

Адрес:
Фестивален и конгресен център 
бул. "Сливница", № 2 
Варна 9000, България
fcc@fccvarna.bg, ndk_varna@b-trust.org               
            
БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР
Работно време: всеки ден от 10:30 ч. до 19:30 ч. /почивка 13-13:30 ч. и 15:30-16 ч./
тел: +359 52 685214

https://fccvarna.bg


Празна категория

Партньори и приятели